E. CHE G. kirjutas:
Roy kirjutas:
E.Che G, Sa ei saanud täpselt aru vist, mida robot silmas pidas. Ta tõenäoliselt tahtis öelda, et järgitakse meelemürkidest ja juhuseksist hoidumise ideed, kuid nende lemmikmuusika ei paigutu hardcore alla. (:
Sain aru küll, vahet pole kuhu piiri tõmmata (sex või naps), religioon on nii-naa (ilma agadeta) konservatiivne maailmavaade. Hardcoret ei pidanudki roboti puhul silmas, vaid pigem tundus naljakas et lihasuretamist hardcoreks nimetati.
ehh, ei saa mitte vaiki olla, pean ikka vahele segama...
chele. mulle näib, et meelemürkidest ja juhuseksist hoidumist ei saa siiski päriselt lihasuretamiseks nimetada. või on nii, et straight edge liikumine ranget eraklust, paastu ja liikumisvaegust propageerib. Andres? vist siiski mitte. samuti leian ma, et teatud eluviisi harrastamist, kui selle taust on läbinisti ilmalik ega ulatu sakraalsesse sfääri, ei saa nimetada religiooniks. aga see selleks.
tahaksin straight edge´i liikumise kohta paar sõna öelda, teema on ju väga huvitav. arvan, et alkoholist, tubakast ja juhuseksist hoiduvad noored (nagu ka vanad) on väga väärtuslikud inimesed, kel on maailmas aina vähemaks jäävat põhimõttekindlust ja vastutustunnet, rääkimata sellest, et tubaka ja alkoholi boikoteerimine on hüvanguks meie planeedile. paraku on mul hirm, et kõigi "meelemürkide" automaatselt "saatanaks" määratlemine on pigem peavoolu suund, mitte vastuvoolu ujumine. näituseks võib šamanistlikke praktikaid järgides (millele sageli lisandub teatavate „meelemürkide" kasutamine) jõuda väga kaugele ning uue ühiskonnani ei areneta mitte ainult läbi elustiili, vaid ka isiksuse muutumise (näiteks egost vabanedes või selle vähenedes). tahan öelda, et on väga kihvt, kui noored sellise tee valivad, aga paraku olen liigagi tihti näinud straight edge´e, kes siunavad maapõhja „mingeid aineid“, mille potensiaalsete võimaluste kohta tegelikult essugi ei teata. või siis on nende minevikus jällegi juhuseid, kus "meelemürke" väga valesti on manustatud ning on tekkinud väärkujutlused. kõige kurvem on see, et kirumisel kasutakse sageli mainstream argumente. a la LSD kohta. see teeb pisut nukraks.
ma ei taha öelda, et straight edge´id peaksid oma põhimõtetest loobuma - jumal hoidku, ei! - aga võiks olla pisut eelarvamusevabam ja tolerantsem..