Viimati külastasid: Tänane kuupäev 09 Veebr 2010 05:33 am

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi

Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: SxE
PostitusPostitatud: 11 Jaan 2009 07:36 pm 
Kasutaja avatar

Huvi pärast uurin, et kes PMst on Straight Edge?

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Jaan 2009 08:45 pm 
Kasutaja avatar

ma arvan, et siin foorumis on neid umbes sama palju kui neid, kes teavad, mis straight edge on.

teadlik valik loobuda kõigist meelemürkidest, tubakast ja suhte-välisest seksist. sai alguse usa (hardcore) punk liikumisest. üks osa scenest leidis, et punk peaks erinema massikultuurist (sel ajal oli alko ja kanep pop ja noortepärane) ja pidasid oluliseks ühiskondlikult aktiivne olemist. seega tuleb vahet teha karsklasel ja sxe´l. straight edge on väga tihedalt seotud hardcore´iga.

I'm a person just like you
But I've got better things to do
Than sit around and fuck my head
Hang out with the living dead
Snort white shit up my nose
Pass out at the shows
I don't even think about speed
That's something I just don't need

I've got the straight edge

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Jaan 2009 10:16 pm 
Kasutaja avatar

Tõsi olin ainult kuulnud terminit nüüd vaatasin netist järgi ja sain targemaks.
Straight edger'lus on seotud ka taimetoitlusega(http://et.wikipedia.org/wiki/Straight_Edge), kas keegi selgitaks seda.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Jaan 2009 10:19 pm 
Kasutaja avatar

andres kirjutas:
teadlik valik loobuda kõigist meelemürkidest, tubakast ja suhte-välisest seksist. sai alguse usa (hardcore) punk liikumisest.
...
üks osa scenest leidis, et punk peaks erinema massikultuurist
(sel ajal oli alko ja kanep pop ja noortepärane)

Ei imesta et on seotud hardcorega, kui just konservatismi ja askeetluse märk, üks samm skinheadlusest. Enne külma sõja aega tähendas moraalitus ja idealism kapitalismi pahesid. Siis tegi maailm 180 kraadise pöörde koos kõigi nende mõistetega, või siis võiks vast hoopis öelda ka et
lähenemine eetikale pöördus keskaega tagasi. Näiteks praegu võitlevad moraali ja materialismi eest ja homode vastu just parempoolsed, natsid ja kristlikud demokraadid. Hipid on nüüd töesti päriselt vasakpoolsed (kui võtta et enne olid seda ainult imago mõttes).
:D

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Jaan 2009 11:04 pm 
Kasutaja avatar

Ehk oleks õigem öelda: oli algselt seotud hardcore'iga.

Anarhya, mida täpsemalt siin selgitada SxE seotuse kohta taimetoitlusega?

Andres: võibolla on rohkem - nö ebateadlikke XXX'ereid?

E. Che G: kas on ikka nii lihtne see pööre?

Ikkagi algse küsimuse juurde tagasi: SxE inimesed, andke endast märku!

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Jaan 2009 11:04 pm 
Kasutaja avatar

Ma ilmselt küll vastan "tingimustele", aga kui ma oma valikutte põhjuseid inimestele seletan, siis ma enamasti ei kasuta mõistet "straight edge"...

...kuigi ma üldjoontes tean, mida see tähendab, ja olen selle vaatepunktiga sama meelt.

Mul on aega üksnes 24 tundi päevas, ning seda on meeletult vähe et vajalikke eesmärke saavutada - eriti arvestades et aastas on vaid 365 päeva.

Seepärast, kuna ma ei tunne ühtegi aja tootmise viisi, tuleb mul seda otstarbekalt kasutada ja oma tervist mitte põhjuseta rikkuda.

Viimati muutis kena sinine 6hupall, 01 Jaan 1970 02:33 am, muudetud 1 kord kokku.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Jaan 2009 01:18 am 

andres kirjutas:

teadlik valik loobuda kõigist meelemürkidest, tubakast ja suhte-välisest seksist. sai alguse usa (hardcore) punk liikumisest.

straight edge on väga tihedalt seotud hardcore´iga.

Usun, et vähemalt pool noortest järgivad neid põhimõtteid (olen positiivne!), v.a ehk hardcore.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Jaan 2009 09:22 am 
Kasutaja avatar

robot kirjutas:
Usun, et vähemalt pool noortest järgivad neid põhimõtteid (olen positiivne!), v.a ehk hardcore.

Niipalju siis anarhismist :D

Keskajal, inkvisitsiooni ajal, seksiti ka ainult laste saamise eesmärgil. Kui tänapäeval seda aga hardcoreks nimetatakse, siis ....ei ole rohkem küsimusi. :lol:

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Jaan 2009 11:11 am 
Kasutaja avatar

E.Che G, Sa ei saanud täpselt aru vist, mida robot silmas pidas. Ta tõenäoliselt tahtis öelda, et järgitakse meelemürkidest ja juhuseksist hoidumise ideed, kuid nende lemmikmuusika ei paigutu hardcore alla. (:

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Jaan 2009 11:21 am 
Kasutaja avatar

Roy kirjutas:
E.Che G, Sa ei saanud täpselt aru vist, mida robot silmas pidas. Ta tõenäoliselt tahtis öelda, et järgitakse meelemürkidest ja juhuseksist hoidumise ideed, kuid nende lemmikmuusika ei paigutu hardcore alla. (:

Sain aru küll, vahet pole kuhu piiri tõmmata (sex või naps), religioon on nii-naa (ilma agadeta) konservatiivne maailmavaade. Hardcoret ei pidanudki roboti puhul silmas, vaid pigem tundus naljakas et lihasuretamist hardcoreks nimetati.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Jaan 2009 01:41 pm 
Kasutaja avatar

kui lihasuretamine hardcore lähenemine pole, siis mai tea.

If the U.S. monopoly capitalist groups persist in pushing their policies of aggression and war, the day is bound to come when they will be hanged by the people of the whole world. The same fate awaits the accomplices of the United States. Mao Tse-tung

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Jaan 2009 04:14 pm 
Kasutaja avatar

E. CHE G. kirjutas:
Roy kirjutas:

Sain aru küll, vahet pole kuhu piiri tõmmata (sex või naps), religioon on nii-naa (ilma agadeta) konservatiivne maailmavaade. Hardcoret ei pidanudki roboti puhul silmas, vaid pigem tundus naljakas et lihasuretamist hardcoreks nimetati.

ehh, ei saa mitte vaiki olla, pean ikka vahele segama...

chele. mulle näib, et meelemürkidest ja juhuseksist hoidumist ei saa siiski päriselt lihasuretamiseks nimetada. või on nii, et straight edge liikumine ranget eraklust, paastu ja liikumisvaegust propageerib. Andres? vist siiski mitte. samuti leian ma, et teatud eluviisi harrastamist, kui selle taust on läbinisti ilmalik ega ulatu sakraalsesse sfääri, ei saa nimetada religiooniks. aga see selleks.

tahaksin straight edge´i liikumise kohta paar sõna öelda, teema on ju väga huvitav. arvan, et alkoholist, tubakast ja juhuseksist hoiduvad noored (nagu ka vanad) on väga väärtuslikud inimesed, kel on maailmas aina vähemaks jäävat põhimõttekindlust ja vastutustunnet, rääkimata sellest, et tubaka ja alkoholi boikoteerimine on hüvanguks meie planeedile. paraku on mul hirm, et kõigi "meelemürkide" automaatselt "saatanaks" määratlemine on pigem peavoolu suund, mitte vastuvoolu ujumine. näituseks võib šamanistlikke praktikaid järgides (millele sageli lisandub teatavate „meelemürkide" kasutamine) jõuda väga kaugele ning uue ühiskonnani ei areneta mitte ainult läbi elustiili, vaid ka isiksuse muutumise (näiteks egost vabanedes või selle vähenedes). tahan öelda, et on väga kihvt, kui noored sellise tee valivad, aga paraku olen liigagi tihti näinud straight edge´e, kes siunavad maapõhja „mingeid aineid“, mille potensiaalsete võimaluste kohta tegelikult essugi ei teata. või siis on nende minevikus jällegi juhuseid, kus "meelemürke" väga valesti on manustatud ning on tekkinud väärkujutlused. kõige kurvem on see, et kirumisel kasutakse sageli mainstream argumente. a la LSD kohta. see teeb pisut nukraks.

ma ei taha öelda, et straight edge´id peaksid oma põhimõtetest loobuma - jumal hoidku, ei! - aga võiks olla pisut eelarvamusevabam ja tolerantsem..

*

Värvid vabaks!

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Jaan 2009 05:09 pm 
Kasutaja avatar

lihtsalt kirjutas:
chele. mulle näib, et meelemürkidest ja juhuseksist hoidumist ei saa siiski päriselt lihasuretamiseks nimetada.

Muidugi ei saa - igaüks elab täpselt nii nagu heaks arvab, ilma et selliste asjade jaoks silte peaks panema. Hoopis teine lugu aga on siis, kui nende asjade jaoks mõeldakse välja liikumisi, subkultuure või religioone. Siis saab juba suht kindlasti silte panna, s.t. vasak-parem skaalal märgistada.
lihtsalt kirjutas:
samuti leian ma, et teatud eluviisi harrastamist, kui selle taust on läbinisti ilmalik ega ulatu sakraalsesse sfääri, ei saa nimetada religiooniks. aga see selleks.

Mingi eluviisi harrastamist ei saagi päris kindlasti religiooniks pidada. Küsimus aga on hoopis vastupidine - see kindel eluviis on hoopis ise religioonist välja kasvanud. Seda ei tarvitse isegi esmapilgul märgata, kuna on juba sajandite vältel geenidesse süübinud ilma et enam isegi aru saaks ning ta siiski pole sisuliselt ilmalik, kuigi paistab seda moodi välja.

Vähemalt minu jaoks on vasakpoolsus vaatamine tulevikku, mis tähendab loobumist iganditest.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Jaan 2009 06:07 pm 
Kasutaja avatar

E. CHE G. kirjutas:
Vähemalt minu jaoks on vasakpoolsus vaatamine tulevikku, mis tähendab loobumist iganditest.

õu mai gaaš, religioon on igand, millest tuleb "vasakpoolse tuleviku" nimel loobuda? sellisel juhul mina küll "vasakpoolset tulevikku" ei soovi. eelistaksin uskuda ikkagi edasi universumi sakraalsust, mitte darwini radadel otsa saada.

üks tuttav ütles hiljuti kena lause. "täiuslik maailm ei ole ühiskonna seisukohalt hea, kuna sellises maailmas puuduks areng". iroonia, mõistad. iga sinu postitust lugedes hakkan SÄÄRAST vasakpoolsust enam jälestama, kuna selle asemel, et maailmaga harmoneeruda ja sellega leppida, tahaksid sina kui inimene või ühiskonnavormel seda kujundada. väkk. religioon pole mingi igand. see on universaalne maailmamõtestamine, mis on tekkinud erinevates kultuurides teineteisest sõltumatult, evides samas ometi ühesuguseid jooni. loomulikult on ka religioonis PROGRESSI tulemusel tekkinud väärarenguid, kuid animism, budism või gnostitsism omavad siiski sügavat tähendust. marksism on aga ühe indiviidi subjektiivne nägemus ideaalsest ühiskonnast. kurb, kui inimene sellest aru ei saa. kommunismi kummardamine on minu jaoks sama hea, kui kummardada Jahved või Allahi.

sorri OT pärast, enam ei tee.

*

Värvid vabaks!

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Jaan 2009 06:20 pm 
Kasutaja avatar

hardcore punk on 100% sotsiaalse sõnumiga muusika/elustiil. peale straight edge´i, loomade õiguste, antiautoritaarsuse jpt on alati olnud tähtsal kohal religioon - täpsemalt, selle kui establishmendi vastu olemine

sxe ei ole religioon. need inimesed ei taha kellelegi midagi tõestada, sest sxe on sügavalt iga inimese enda asi. ükski inimene, kes ennast straight edge´iks peab ei hakka teistele midagi vägivaldselt peale suruma, unlike religioonis kombeks on. vägivalda on kasutatud ainult siis, kui on vaja kaitsta ennast või oma lähedasi, aga siis pole ju asi enam selles, kas keegi on kaine või joobes.

straight edge´i mõtekuse üle artulemine on sama debiilne, kui arutleda selle üle, kumma käega che onaneerib ja kas ta ei peaks teist kätt kasutama või selle üle, kas /// peaks omale mõne kriipsu juurde lisama või need teistpidi kirjutama. keda kotib?

http://www.youtube.com/watch?v=xXvyThu3e24

Üles
Eemal Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis