Viimati külastasid: Tänane kuupäev 09 Veebr 2010 05:32 am

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi

Tee uus teema Vasta teemale  [ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 01 Jaan 1970 02:33 am 
Kasutaja avatar

Ega ma halva pärast kommenteeri, ikka tollesama ürituse eduks... eelkõige kuna algses teates napilt infot sisaldus.

Viimati muutis kena sinine 6hupall, 01 Jaan 1970 02:33 am, muudetud 1 kord kokku.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri: Solidaarsusdemo Birmas toimuvale 1.okt
PostitusPostitatud: 26 Sept 2007 05:04 pm 
Kasutaja avatar

Esmaspäeval, 1. oktoobril, kell 16:00 toimub Toompea lossi ees solidaarsusaktsioon, näitamaks toetust Birma inimestele ja nõudmaks, et Eesti valitsus mõistaks hukka Myanmari valitseva sõjeväelise hunta.

Meeleavaldused puhkesid Birmas 19. augustil, neli päeva pärast seda, kui valitsus teatas ootamatult kütusehindade kahe- kuni viiekordsest tõstmisest. Esialgu tuli tänavatele vaid 400 inimese ringis, kellest kümned kohe arreteeriti.

Kõik on oodatud.

Mark Farmaner: Birma on mõrva või revolutsiooni lävel
http://www.epl.ee/uudised/401471

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 26 Sept 2007 06:57 pm 
Kasutaja avatar

Ehk tasuks nõuda, et Eesti Vabariik avaldaks survet Euroopa Liidule, kes avaldaks survet Myanmari valitsusele, et otsida rahumeelseid lahendusi konfliktis. Kuna Euroopa Liidul on ühtne välispoliitika ja Eesti teatavasti on EU liikmesriik. Või kuidas see valitsus peaks Myanmari hunta hukka mõistma sellises situatsioonis...? Ansip, Ilves, mingid isikud saavad teha taunivaid avaldusi, aga ma pole kindel, kas see, mida valitsuselt nõutakse, nende kompetentsi kuulub.

EU muideks on loomulikult Myanmari huntat pika hambaga tunnistanud ja kogu aeg vaikselt irisenud. No ega rusikatega kallale ei saa minna ja suurem kaubavahetus nagunii puudub. Peaks uurima, milliseid sanktsioone oleks reaalne kehtestada. Meeleavaldus demokraatia toetuseks on aga igatu vahva mõte!

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 26 Sept 2007 08:30 pm 
Kasutaja avatar

Mõte on mõistlik.

Oleks muidugi suhteliselt suur juhus, kui tükike sellise ürituse mõjust ka tegelikkuses kaugel asuva kurtide kõrvadega sõjaväe-võimuni ulatuks.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 27 Sept 2007 03:08 pm 
Kasutaja avatar

kena sinine 6hupall kirjutas:
Mõte on mõistlik.

Oleks muidugi suhteliselt suur juhus, kui tükike sellise ürituse mõjust ka tegelikkuses kaugel asuva kurtide kõrvadega sõjaväe-võimuni ulatuks.

üritus on kordaläinud ka siis kui mõju jääb lokaalseks, kohalikule plutokraatide huntale meelde tuletades, milleni hinnatõus viia võib

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 27 Sept 2007 06:58 pm 
Kasutaja avatar

Kui algatus ürituse tegemiseks on siit foorumist pärit, siis kindlasti aitaks sellise toetus-demo õnnestumisele kaasa, kui selles osa võtma kutsutaks ka muud masti rahvast.

Küll aga pean tähelepanu juhtima, et esmaspäeval kell 16:00 pole optimaalne aeg siinkandis demode korraldamiseks. Tegemist on ajaga, mil õige paljud tööl viibivad, ja oktoobrikuine ilm juba hämaraks kisub.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 28 Sept 2007 07:04 pm 
Kasutaja avatar

kena sinine 6hupall kirjutas:
Kui algatus ürituse tegemiseks on siit foorumist pärit, siis kindlasti aitaks sellise toetus-demo õnnestumisele kaasa, kui selles osa võtma kutsutaks ka muud masti rahvast.

Küll aga pean tähelepanu juhtima, et esmaspäeval kell 16:00 pole optimaalne aeg siinkandis demode korraldamiseks. Tegemist on ajaga, mil õige paljud tööl viibivad, ja oktoobrikuine ilm juba hämaraks kisub.

kõik on juba läbi mõeldud, korraldajaid ei tasu päris idiootideks ka pidada või noh :roll: ja ajaga on väga hästi, 16.00-18.00 võimaldab tulekut peaaegu, et kõigile soovijatele...

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Sept 2007 12:13 am 
Kasutaja avatar

Roy kirjutas:
Ehk tasuks nõuda, et Eesti Vabariik avaldaks survet Euroopa Liidule, kes avaldaks survet Myanmari valitsusele, et otsida rahumeelseid lahendusi konfliktis. Kuna Euroopa Liidul on ühtne välispoliitika ja Eesti teatavasti on EU liikmesriik.

Mulle ei meenu, et Euroopa Liidus oleks põhiseaduslik lepe kinnitatud.

See, et me oleme liikmesriik, ei ole mingi näitaja niikaua kuni EL on riikide vabatahtlik ühendus mitte föderaalne vabariik vms. Meil on ikka veel oma välisminister ja Euroopa Liidus sellist ametikohta pole.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Sept 2007 09:20 am 
Kasutaja avatar

ehk peaks siis EV asemel välisministeeriumi ette minema?

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Sept 2007 01:07 pm 

Usun, et kogunemiskohta poleks enam mõtekas muuta. Küll aga võib sealt edasi liikuda välisministeeriumi ette.
Mainiksin veel ära selle, et registreerimisel märgiti toimumiskohaks "Toompea lossi ees oleva parkla vasakul pool". Kas seda üldse saab(ja kas see oli plaanis) enam nii kiiresti muuta?

ps.Kus välisministeerium asub? Kas Riigikogu lähedal või kaugel?
Nende kodulehelt mina ühtegi aadressi ei leidnud.
Saatsin päringu.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Sept 2007 01:19 pm 
Kasutaja avatar

süvi kirjutas:
ps.Kus välisministeerium asub? Kas Riigikogu lähedal või kaugel?
Nende kodulehelt mina ühtegi aadressi ei leidnud.
Saatsin päringu.

Ei ole võimalik!

Välisministeerium on maja, mis asub Islandi väljakul, teaduste akadeemia vastas, sakala keskuse vastas. Endine EKP peahoone, see mille ees oli hääletav Lenin.

http://www.vm.ee/ Tavaliselt on kontaktid kodulehe kõige alumisel serval.

Aga välisminister ei ole keegi, kes saaks üksinda oma ministeeriumiga välispoliitikat teha. Demokraatlikus parlamentaarses riigis tuleb ikka kõigepealt asja valitsuses esitada (Toompeal Stenbocki maja
Rahukohtu 3). Valitsuse asjad peab kinnitama Riigikogu ja lõpuks president.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Sept 2007 01:29 pm 

hahha :D
ma otsisin sealt "kontaktid" alt, ega leidnud midagi.
mõtlesin, et väga müstiline jah, kui ühtegi aadressi pole. jeeesh.. õudsalt kaval olen.
aga aitäh sulle.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 30 Sept 2007 05:37 pm 
Kasutaja avatar

EU ongi föderatiivne ühendus. Tõenäoliselt ei ole Eesti avaldustel antud kontekstil märkimisväärset kaalu, eriti kui võrrelda neid EU samateemaliste avaldustega. Aga iseenesest mõistetavalt: toetan meeleavaldust.

Sirje kirjutas:
Roy kirjutas:
Ehk tasuks nõuda, et Eesti Vabariik avaldaks survet Euroopa Liidule, kes avaldaks survet Myanmari valitsusele, et otsida rahumeelseid lahendusi konfliktis. Kuna Euroopa Liidul on ühtne välispoliitika ja Eesti teatavasti on EU liikmesriik.

See, et me oleme liikmesriik, ei ole mingi näitaja niikaua kuni EL on riikide vabatahtlik ühendus mitte föderaalne vabariik vms. Meil on ikka veel oma välisminister ja Euroopa Liidus sellist ametikohta pole.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 30 Sept 2007 10:52 pm 
Kasutaja avatar

Roy kirjutas:
EU ongi föderatiivne ühendus. Tõenäoliselt ei ole Eesti avaldustel antud kontekstil märkimisväärset kaalu, eriti kui võrrelda neid EU samateemaliste avaldustega. Aga iseenesest mõistetavalt: toetan meeleavaldust.

Sirje kirjutas:
Roy kirjutas:

Saksamaa ja USA on näiteks föderatiivsed riigid. Mul pole küll aimu, mida sa mõtled föderatiivse ÜHENDUSE all, aga Euroopa Liit on riikide ühendus, aga mitte föderatiivne riik.

Muideks, Euroopa Liidu parlament tahab hoopis Hiina olümpiamänge seoses sellega boikottida. Meie Olümpia komitee ütles, et nemad igatahes lähevad olümpiale.

Mul isiklikult on spordist kama, aga 1980aasta boikotti ikka mäletan :) noh, kas nõuda sportlaste kuivale jätmist? (PS! mulle spordi ja poliitika segi ajamine ei meeldi)

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 01 Okt 2007 12:32 pm 
Kasutaja avatar

Föderatiivse ühenduse all "mõtlen" föderatiivse korraldusega Euroopa Ühendust ehk Euroopa Liitu. Endiselt olen seisukohal, et EU samasisuline avaldus omab EV samasisulisest avaldusest suuremat kaalu, seega oleks minuarvates mõistlik nõuda riigilt oma vastava energia suunamist EUsse. Mis ei välista absoluutselt seda, et Eesti võib Myanmari hukka mõista või minupoolest kasvõi kehtestada eraldi majandussanktsioonid ja arutada Kuperjanovi pataljoni allaviskamist Naypyidawi kohal.

Meeleavaldus Myanmari rahva demokraatlike õiguste toetuseks on väga tore.

Üles
Eemal Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Yahoo [Bot] ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid