Roy kirjutas:
EU ongi föderatiivne ühendus. Tõenäoliselt ei ole Eesti avaldustel antud kontekstil märkimisväärset kaalu, eriti kui võrrelda neid EU samateemaliste avaldustega. Aga iseenesest mõistetavalt: toetan meeleavaldust.
Sirje kirjutas:
Roy kirjutas:
Ehk tasuks nõuda, et Eesti Vabariik avaldaks survet Euroopa Liidule, kes avaldaks survet Myanmari valitsusele, et otsida rahumeelseid lahendusi konfliktis. Kuna Euroopa Liidul on ühtne välispoliitika ja Eesti teatavasti on EU liikmesriik.
Mulle ei meenu, et Euroopa Liidus oleks põhiseaduslik lepe kinnitatud.
See, et me oleme liikmesriik, ei ole mingi näitaja niikaua kuni EL on riikide vabatahtlik ühendus mitte föderaalne vabariik vms. Meil on ikka veel oma välisminister ja Euroopa Liidus sellist ametikohta pole.
Saksamaa ja USA on näiteks föderatiivsed riigid. Mul pole küll aimu, mida sa mõtled föderatiivse ÜHENDUSE all, aga Euroopa Liit on riikide ühendus, aga mitte föderatiivne riik.
Muideks, Euroopa Liidu parlament tahab hoopis Hiina olümpiamänge seoses sellega boikottida. Meie Olümpia komitee ütles, et nemad igatahes lähevad olümpiale.
Mul isiklikult on spordist kama, aga 1980aasta boikotti ikka mäletan

noh, kas nõuda sportlaste kuivale jätmist? (PS! mulle spordi ja poliitika segi ajamine ei meeldi)